Οι εξαγωγές μας

Θοδωρής Αλεξίου

Όταν το καλό ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είμαι ο Θοδωρής Αλεξίου και εδώ και 15 χρόνια εργάζομαι στον τομέα του marketing. Πιο συγκεκριμένα είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων σε τοπικές και διεθνείς εταιρείες, πράγμα που με κάνει να ταξιδεύω συχνά. Παράλληλα, είμαι πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου οπότε το φαγητό είναι για εμένα πάθος.

Όλα αυτά τα χρόνια που ταξιδεύω με τη δουλειά, έχω δει πολλά, όμως αυτό που αντίκρυσα στη Γκάνα της Αφρικής, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είχε νυχτώσει μετά από μια μέρα γεμάτη συναντήσεις και τρέξιμο και πετάχτηκα στο τοπικό super-market για να πάρω κάτι πρόχειρο να φάω πριν κοιμηθώ.

Θυμάμαι έψαχνα στο ψυγείο με τα τυριά και ξαφνικά, εκεί που χάζευα τα προϊόντα, το μάτι μου έπεσε πάνω σε ένα πολύ γνωστό λογότυπο: Αυτό της ΔΩΔΩΝΗ! Και δεν είχε μόνο την αγαπημένη μου φέτα, αλλά σχεδόν όλα της τα προϊόντα! Μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση, που τράβηξα video και φωτογραφίες με το κινητό για να τα δείξω στους φίλους μου πίσω στην Ελλάδα.

Τελικά, από ένα απλό video, κατέληξα να διαφημίζω τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ από το κινητό μου σαν τρελός. Οι γύρω με κοίταγαν περίεργα αλλά εγώ εκεί. Πού να τους εξηγούσα τι συμβαίνει… Όσο να πεις ένιωσα περήφανος που η πόλη και τα αγαπημένα μου προϊόντα ταξιδεύουν και στο εξωτερικό. Τελικά, εκείνο το βράδυ αντί να ψωνίσω αποκλειστικά για εμένα, ψώνισα και για τους συναδέλφους μου οι οποίοι έπαθαν την πλάκα τους. Ακόμα και σήμερα που κρατάμε επαφές μου λένε πόσο τους άρεσε η φέτα και τα υπόλοιπα προϊόντα που τους είχα προσφέρει και ότι όπου τα βρουν, τα παίρνουν με κλειστά μάτια.

Δεν είναι λίγο να ξέρεις ότι ο τόπος σου βγάζει κάτι τόσο καλό. Άλλωστε μια απλή φέτα δεν θα ταξίδευε σε πάνω από 45 χώρες σε όλες τις γωνιές του κόσμου αν δεν το άξιζε. Ας μην ξεχνάμε ότι για έναν Έλληνα η φέτα δεν είναι απλά ένα τυρί, είναι ιδέα, μεράκι, πάθος, αγάπη. Είναι η γεύση της Ελλάδας, της μεσογειακής διατροφής, της παράδοσης.

Είναι η γεύση του καλού και ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο.