Η τοπική κοινωνία

Νεκταρία Βαγγελή

Δίπλα στα παιδιά διεκδικώντας το καλύτερο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είμαι η Νεκταρία Βαγγελή, εργάζομαι χρόνια ως νομικός και παράλληλα εργάζομαι εθελοντικά ως υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Αποστολής Ιωαννίνων.

Πριν από λίγους μήνες, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, αφού η Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τη Μητρόπολη Ιωαννίνων δημιούργησαν έναν πανέμορφο χώρο αφιερωμένο στα παιδιά. Ο χώρος αυτός δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περνούν τις ώρες τους μετά το σχολείο δημιουργικά, όμορφα και χαρούμενα, μαθαίνοντάς τα παράλληλα να ζουν και να λειτουργούν ομαδικά.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης πλέον απασχολεί 80 παιδιά δημοτικού σχολείου. Το θεωρώ μεγάλη τιμή που κλήθηκα κι εγώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, αφού πιστεύω ότι το να προσφέρεις εθελοντικά είναι μια σημαντική και απαραίτητη πράξη ανθρωπιάς.

Όλον αυτόν τον καιρό δέθηκα με τα παιδιά και μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για εκείνα, προσφέροντάς τους την κατάλληλη καθοδήγηση για να μεγαλώσουν σωστά.

Σε αυτήν την προσπάθεια μεγάλος αρωγός στάθηκε η ΔΩΔΩΝΗ, η οποία καθημερινά μας προσφέρει ολόφρεσκο γάλα, γιαούρτι, τυρί του τοστ, φέτα και ό,τι άλλο χρειαστούμε. Έτσι, έχουμε καταφέρει να χτίσουμε μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους της.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να τρέφονται σωστά και να συνηθίσουν στην υγιεινή διατροφή από μικρά, για να έχει ο οργανισμός τους όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται. Η ΔΩΔΩΝΗ σίγουρα μας βοηθά σε αυτό, αφού τα προϊόντα της είναι τόσο αγνά, φυσικά και ποιοτικά που τα παιδιά νιώθουν σαν να τα έχει στείλει ο παππούς τους από το χωριό.

Προσωπικά είμαι χαρούμενη και περήφανη που είμαι μέρος μιας τόσο σημαντικής δράσης για την πόλη μου.

Και είμαι εξίσου περήφανη που η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται και έχουμε βοήθεια από φορείς αναγνωρισμένης αξίας και κύρους όπως η Αποστολή και η ΔΩΔΩΝΗ. Άλλωστε αυτή είναι η γεύση του καλού, να προσφέρεις σε όσους έχουν ανάγκη.