Οι παραγωγοί μας

Μυρτώ Λύκα

Για τη ΔΩΔΩΝΗ που μας στηρίζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είμαι κτηνοτρόφος τρίτης γενιάς και τα τελευταία χρόνια πρόεδρος των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας. Μέσα από τη θέση μου, βλέπω τη σημασία που έχει η γαλακτοβιομηχανία για την τοπική κοινωνία καθημερινά.

Για μας, η ΔΩΔΩΝΗ πάντα σήμαινε οικογένεια. Ήταν το στήριγμά μας στις δύσκολες στιγμές. Η λύση, κάθε φορά που ένα οικονομικό πρόβλημα μάς χτύπαγε την πόρτα. Μετά την πώλησή της τρομοκρατηθήκαμε. Όλοι μάς έλεγαν ότι θα χρεωκοπήσει και ότι θα χάσουμε τα λεφτά μας, και δυστυχώς, κάναμε το λάθος και φύγαμε.

Τέσσερα χρόνια μετά, καταλάβαμε το λάθος μας. Όμως, ακόμα και όταν αποφασίσαμε να επιστρέψουμε, μερικοί ήταν δύσπιστοι. «Αν γυρίσετε πίσω θα σας γονατίσουν, σιγά μη σας δεχτούν», μας έλεγαν.

Κι όμως, η ΔΩΔΩΝΗ άνοιξε πάλι την αγκαλιά της για εμάς. Σήμερα λοιπόν, την ώρα που η χώρα μας ζει μια μεγάλη κρίση, εκείνη στέκεται ακόμα στο πλευρό μας.

Η προσφορά της φαίνεται καθημερινά, μέσα από τη βοήθεια που δίνει στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, αλλά και μέσα από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους που περήφανα θα σου πουν ότι αυτό το αγνό και ποιοτικό προϊόν που βάζεις καθημερινά στο τραπέζι σου, φτιάχτηκε με το δικό τους γάλα.

Η ΔΩΔΩΝΗ είναι αυτή που καθημερινά πηγαίνει στα πιο απομακρυσμένα χωριά για να συλλέξει το γάλα. Είναι οι άνθρωποί της, που λένε μια καλημέρα σε όσους ζουν ολομόναχοι κοντά στα σύνορα. Είναι πραγματικά σαν μια οικογένεια, που στέκεται δίπλα μας σε όλα και μέσα από τα προϊόντα της προβάλλει τις αξίες μας, θυμίζοντάς μας ότι πάντα υπάρχει ελπίδα.