Τα προϊόντα μας

Γιώργος Καραμήτσος

Μια ζωή γεμάτη ΔΩΔΩΝΗ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θυμάμαι τη μέρα που ξεκίνησα να δουλεύω στη ΔΩΔΩΝΗ. Ήταν 15 Μαρτίου 1967. Τότε ήταν μια μικρή μονάδα που εμφιάλωνε παστεριωμένο γάλα για την τοπική αγορά, καμία σχέση με σήμερα.

Μπορεί να ήμασταν λίγα άτομα στην παραγωγή αλλά αγαπούσαμε πολύ τη δουλειά μας. Ακολουθούσαμε τις παραδοσιακές μεθόδους επεξεργασίας, αυτές που είχαμε μάθει από τους παλαιότερους. Παίρναμε γάλα μόνο από ντόπιους παραγωγούς για να στηρίξουμε τον τόπο και ήμασταν περήφανοι για την ποιότητα του παστεριωμένου που δίναμε στον κόσμο.

Όλες οι γενιές που ακολούθησαν, με αυτό το γάλα μεγάλωσαν. Ήταν το πιο βασικό κομμάτι της καθημερινής διατροφής. Ο κόσμος που μας έμαθε συνέχισε να μας εμπιστεύεται, και γι’ αυτό συνεχίζουν να μας αγαπάνε τόσο. Ξέρανε ότι έπιναν 100% ελληνικό, ηπειρώτικο γάλα. Και το γάλα της Ηπείρου είναι εγγύηση.

Μη ξεχνάμε ότι τα κοπάδια μας βόσκουν στα βουνά της Ηπείρου που υπάρχουν πάνω από 2.500 βότανα και φυτά. Αυτή είναι η τροφή των αγελάδων και των προβάτων, γι’ αυτό και η γεύση από το γάλα μας είναι μοναδική.

Ο κόσμος αγάπησε το γάλα και το γάλα στήριξε όλη την περιοχή. Είναι δύσκολη η Ήπειρος, σκληρή. Ένιωθε πάντα παραμελημένη, αλλά πολύς κόσμος που σκεφτόταν να φύγει τελικά έμεινε εδώ, ασχολήθηκε επαγγελματικά με την κτηνοτροφία, άνοιξε επιχειρήσεις, έκανε οικογένειες και ζει μια χαρά.

Όλοι ξέραμε ότι η ΔΩΔΩΝΗ είναι δίπλα μας στα δύσκολα. Γι’ αυτό τη νιώθουμε δική μας και καμιά φορά θα μας ακούσεις να λέμε «η ΔΩΔΩΝΗ μας». Ξέραμε ότι το γάλα δεν ήταν μόνο δουλειά. Για παράδειγμα, όταν ένας κτηνοτρόφος πάντρευε το παιδί του, έβρισκε στήριγμα στην εταιρία η οποία τον βοήθαγε οικονομικά. Στα καλά και στα κακά, στα μικρά και στα μεγάλα, ήταν πάντα δίπλα μας.

Για εμάς, το γάλα ΔΩΔΩΝΗ δεν είναι ούτε ένα απλό προϊόν ούτε μόνο ένα κομμάτι της διατροφής μας. Είναι κομμάτι μας και σφραγίδα ποιότητας του τόπου μας!