Οι παραγωγοί μας

Άγγελος Παπαδόπουλος

Η νέα γενιά της κτηνοτροφίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ονομάζομαι Άγγελος Παπαδόπουλος, είμαι 28 χρονών και ζω στο Πέραμα λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Ιωαννίνων. Tα δύο τελευταία χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά πια με την κτηνοτροφική μονάδα που δημιούργησα.

Πολύς κόσμος με ρωτάει αν θα έφευγα για την πόλη. Δεν το σκέφτομαι καθόλου, έμεινα στο χωριό γιατί ήθελα να ακολουθήσω το όνειρό μου. Από μικρός ήθελα να κάνω μια δουλειά που δεν θα είμαι κλεισμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους. Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μου λοιπόν ήταν να δημιουργήσω μία σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα.

Οι γονείς μου πάντα είχαν ζώα, όπως και οι περισσότεροι στα γύρω χωριά, αλλά δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη οργάνωση ή συγκεκριμένα σχέδια για το μέλλον. Έτσι, ξεκίνησα λίγο πολύ από το μηδέν.

Η αρχή δεν ήταν εύκολη, σύντομα όμως κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου και να εξελίξω τη δουλειά μου. Σίγουρα τον πιο σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν παίξει οι άνθρωποι που με πίστεψαν, όπως οι γονείς μου, ο θείος μου ο Στέφανος, αλλά και η ΔΩΔΩΝΗ, η οποία αποδεικνύει με πράξεις ότι όντως είναι η «Γεύση του καλού».

Από τότε που ξεκίνησε η συνεργασία μας νιώθω πολύ πιο αισιόδοξος για το μέλλον. Η ζωή μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αφού βλέπω το όνειρο που είχα από μικρός να γίνεται πραγματικότητα.

Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι έχεις δίπλα σου κάποιον να σε στηρίζει και να βλέπεις ότι γίνονται προσπάθειες υπέρ των Ελλήνων παραγωγών και των ντόπιων προϊόντων. Νιώθω υπερήφανος που είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας γιατί πιστεύω ότι κάθε τι καλό που κάνεις πάντα επιστρέφει.