Η τοπική κοινωνία

Αδάμος Δότσιος

Η μαγειρική συναντά τη ΔΩΔΩΝΗ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως έμπειρος Chef, έχω περάσει χρόνια σε κουζίνες μεγάλων, πεντάστερων ξενοδοχείων και έχω σταθερή συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις.

Η δράση μου είναι γνωστή πέρα από τα σύνορα της Ηπείρου, αφού είμαι επίτιμο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και υπεύθυνος στον τομέα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Δέλτα.

Μέσα από τη δουλειά μου προσπαθώ να κάνω τα νέα παιδιά να αγαπήσουν την παραδοσιακή ηπειρώτικη κουζίνα. Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να γευτεί τις γεύσεις και τα αρώματά της, για να μπορέσει να εκτιμήσει την αγάπη και την ιστορία που κρύβει μέσα της, αλλά και για να καταλάβει πόσο ιδιαίτερα είναι τα υλικά της.

Έχω μαγειρέψει πολλές φορές σε πλατείες και εκδηλώσεις αποκλειστικά με ηπειρώτικα προϊόντα και ούτε μία φορά δεν έχω απογοητεύσει ή απογοητευτεί από την ποιότητά τους. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι ο τόπος μας και όλα όσα παράγει αξίζει να προβάλλονται παντού. Και το πιστεύω σε τέτοιο βαθμό, που με χαρά μου θα πήγαινα και στην άκρη της γης για να το δείξω στον κόσμο.

Γενικά, πιστεύω ότι δεν πρέπει να πετάμε τίποτα στα σκουπίδια, ειδικά αν αυτό έχει δημιουργηθεί με αγάπη και μπορεί να κάνει τον κόσμο πιο χαρούμενο. Γι’ αυτό, μαγειρεύω συχνά με προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Άλλωστε, η γεύση του καλού είναι για να την απολαμβάνουν όλοι.

Το παν λοιπόν για να μαγειρεύεις καλά, είναι να μαγειρεύεις απλά, με τα καλύτερα υλικά. Αυτό με κάνει να αγαπώ τόσο τα προϊόντα της ΔΩΔΩΝΗ. Γιατί κάθε φορά που απλώνω στους πάγκους μου τα κίτρινα τυριά, τη μυζήθρα, τη φέτα ή οποιοδήποτε από τα γαλακτοκομικά της, το κάνω με περηφάνια. Έτσι κι αλλιώς, αυτά είναι τα υλικά που κάνουν τις κρέμες, τα ρυζόγαλα ή οποιαδήποτε άλλη συνταγή μου μοναδική.